Met de steun van

Weetjes

Sinds dit jaar zijn renners verplicht om zich voor de Belgische wedstrijden vooraf in te schrijven via de site van Wielerbond Vlaanderen. Daarom hebben we op deze site de inschrijvingsmodule ook weggehaald. Het heeft immers geen zin meer om je via deze site in te schrijven voor de Belgische wedstrijden want die inschrijvingen worden door wielerbond Vlaanderen niet als officieel beschouwd. 

You are here

Home

Juniores en nieuwelingen in Kerniel

De Nederlander Stijn Daemen, rijdend voor het Tongerse Davoteam is een klasbak. Dat heeft op het lastige parcours van Kerniel nog eens duidelijk in de verf gezet. Nog voor halfwedstrijd trok hij samen met zijn ploegmaat (en vorig jaar winnaar in Kerniel) Bas Thonnon en de Let Vaitaistis in de aanval. Maar voor Daemen ging het blijkbaar niet snel genoeg. Hij liet zijn twee medevluchters in de steek om uiteindelijk na een knappe solo zijn tiende seizoenszege te behalen. Zijn ploegmaat Melvin Lindelauf had geen superdag maar wist toch makkelijk zijn leidersplaats te behouden.
Bij de nieuwelingen werd verwacht dat het voor de leidersplaats een spannende strijd zou worden tussen de Nederlander Strik en Duijvensteijn. Ook werd er uitgekeken of Sam Poelmans zijn verloren punten van vorige week in Kortessem, door een valpartij zou kunnen goedmaken. Dat lukte hem niet. En ook Strik slaagde er niet in om zijn leiderstrui te behouden. Met nog één wedstrijd voor de boeg (Heerlerheide) is die nu eigendom van Duijvensteijn. Ondanks het zware parcours en de vele uitvallen bleef het peloton toch samen. Op de lange hellende aankomststrook was het de Amerikaan Logan McLain die met kleine voorsprong won.